Предимства на телевизията директно от сателит

Всички обичаме да си седим пред телевизорите и съвсем честно можем да твърдим, че човeчеството нямаше да е същото ако не беше телевизията. Всеки ден включваме телевизорите си и получаваме дневната си доза информация, забавления и леко мързеливо губим време. Не казвам, че не може да се живее без гледане на телевизия от време на време, но истината е, че сме доста зависими от нея. Телевизията би могла да е доста изнервяща ако и когато нямаме добър телевизионен сигнал и затова е добре да сме сигурни, че ще получим най-добрата опция, която най-добре отговаря на нуждите ни. Чист сигнал и ясна картина са предпоставките, без които нашият телевизор би бил просто една мебел, която няма да ползваме.

С развитието на технологиите се увеличават и възможностите ни за достъп до информация. Съществуват много варианти и технически средства и често ни е трудно да изберем кой е най-подходящият за нашите нужди и възможности.

Въпреки предлаганите на пазара възможности, и макар да знаем и  сме сигурни, че дадена услуга е тази, която искаме, то не винаги тя е достъпна за нашия дом или офис. Особено когато говорим за телевизия за по-отдалечено и трудно достъпно населено място.

За да може да направим информиран избор, тук накратко синтезираме основните предимства на сателитната телевизия.

Удоволствието от гледане на добра картина е постижимо където и да се намираме именно чрез сателитната телевизия. В планината, малко или ваканционно селце, къмпинг в отдалечен район или място с не добро окабеляване, не е проблем, за да се насладим на любимите си канали и радиа с еднакво перфектно качество.

Разстоянието при сателитната телевизия няма значение. Може да се намираме във всяка точка в обсега на покритието на сателита и с помощта на сателитната антена да получаваме кристален сигнал за огромно разнообразие от канали. Не е нужно да има изградена инфраструктура до нашето населено място, за да може да се възползваме от услугата. С качествено оборудване – антена и съвременен цифров приемник може да се насладим на множество канали. Изборът на сателитна телевизия е разумен не само за потребители в отдалечени локации, но и за всички, които просто искат качествена услуга. Повечето населени места разполагат с изградени кабелни структури, но трябва да се вземе предвид факта, че телевизионното съдържание, което се доставя по кабел, и особено по старите коаксиални мрежи и системи, не може да осигури необходимите параметри за преноса с висока /High definition/ разделителна способност.

Телевизионните канали при този вид дистрибуция се излъчват от цифрова система директно от сателит върху цялата територия, която съответният сателит покрива. У нас например България Сат 1, който е първият Български комуникационен спътник, изстрелян през 2017 г, покрива 100% от територията на държавата ни и цяла Европа, Близкия изток, северна Африка. Релефът на България включва планински региони и възвишения, в които наземното приемане на цифрова ТВ е ограничено или невъзможно. Сателитът спомaга разпространението, тъй като е способен да осигури покритие във всички райони на обхвата си и това е едно от най-значимите предимства на сателитното телевизионно разпространение.

Качеството на сигнала е една от основните мотивации за избор на сателитена телевизия. Често се случва при кабелни структури да има смущения, дори прекъсвания поради техническа неизправност или претоварване на мрежата /множество потребители ползващи един сигнал/. Използването на сателитна домашна система в комбинация с услуга от съвременен сателит, специално създаден за да се фокусира сигнала за България и Балканите, гарантира кристален сигнал през цялото време без проблеми и без промяна в качеството.

Насладете се на вашия избор!